Aan de slag

met het voedsellandschap

Presentatie

Laat je inspireren met een lezing. Oprichter en ontwerper Naomi Jansen neemt je graag mee in haar verhaal over het ontwerpen van een gezond voedsellandschap samen mét de doelgroep. Ze vertelt hoe ze dat precies doet er deelt ervaringen uit verschillende projecten.

Brainstormsessie

Breng jouw ambities en uitdagingen in beeld. Welk voedsellandschap wil jij gezonder maken? En hoe zorg je ervoor dat jouw oplossing naadloos aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep? Wij helpen je met het helder krijgen van de stakeholders en de stappen, en kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Behoefte onderzoek

Maak de doelgroep onderdeel van het project met een behoefte onderzoek. We vragen de doelgroep naar hun behoeften en ideeën voor het maken van gezondere voedingskeuzes. Welke thema’s zijn belangrijk, wat maakt het lastig om gezonde keuzes te maken en welke ideeën hebben zij zelf? De resultaten presenteren we middels een infographic.

Adviseren

Schakel de Voedselapotheek in als adviseur in de ontwerpfase van een project. We denken graag mee over de aanpak van jouw project, welke stappen belangrijk zijn en hoe je de doelgroep betrekt in het proces.

Realisatie

Als creatieve denkers zoeken wij verbinding met de mensen in hun leefomgeving. Samen met alle belangrijke partners ontwikkelen we concrete interventies die bijdragen aan de verandering naar een gezonder eetpatroon. Dit doen we volgens de methode design thinking, we stellen de mens centraal in het ontwerp en zorgen dat de interventie aansluit bij de doelgroep.

Monitoring

Meten is weten! Aan het eind van een project maken we graag projectresultaten visueel. Een infographic maakt in één oogopslag duidelijk wat er is bereikt en het is aantrekkelijk om naar te kijken. Het leest ook nog eens makkelijker weg dan een verslag van tig kantjes. Op deze manier voorzie je iedereen van belangrijke inzichten en het leidt vaak sneller tot concrete vervolgstappen.

Aan de slag met het voedsellandschap?

In een verkennende intake brengen we jouw ambities en uitdagingen in beeld. Welk voedsellandschap wil jij gezonder maken? En hoe zorg je ervoor dat jouw oplossing naadloos aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep

Onze werkwijze

Innovatie die écht bijdraagt aan verandering

Samen mét de doelgroep ontwikkelen we vernieuwende concepten die gezond eten bereikbaar maken voor iedereen. In de apotheek, de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis, in de supermarkt, bij de voedselbank, op school en in de woonwijk. 

Onze leefomgeving heeft invloed op de voedingskeuzes die we maken. Gezonde voedingskeuzes zijn belangrijk, want voeding heeft de kracht om bepaalde ziektes te voorkomen en onze gezondheid te bevorderen. De Voedselapotheek werkt samen met bewoners, voedselaanbieders en zorgorganisaties aan een gezond voedsellandschap.

Voedselapotheek actief in heel Nederland!

Ontwerpbureau de Voedselapotheek is actief in heel Nederland. Momenteel werken we aan projecten in de regio Utrecht/Amersfoort, regio Eindhoven en de provincie Limburg. We gaan graag nieuwe samenwerkingen aan om samen met jou Nederland gezonder te maken!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.