Een gezond voedsellandschap
in de apotheek

Voorkomen is beter dan genezen. En toch is preventie in beleid en praktijk vaak een ondergeschoven kindje. Gelukkig is die trend aan het keren. Binnen de farmacie pakt een groeiende groep Leefstijlapothekers de handschoen op door een stevige impuls te geven aan preventie en méér gezondheid.

Structurele vergoeding van preventieve zorg gloort nog aan de horizon, maar de Leefstijlapothekers willen daar niet langer op wachten.

Deze apotheek ging je voor:

Gezonde keuze makkelijker maken?

In een verkennende intake brengen we jouw ambities en uitdagingen in beeld. Welk voedsellandschap wil jij gezonder maken? En hoe zorg je ervoor dat jouw oplossing naadloos aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep

Projecten voor Apotheken

Brabants kernteam Medicijnresten uit Water, Provincie Noord-Brabant
Huisartsen Eemland

Onze werkwijze

Innovatie die écht bijdraagt aan verandering

Samen mét de doelgroep ontwikkelen we vernieuwende concepten die gezond eten bereikbaar maken voor iedereen. In de apotheek, de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis, in de supermarkt, bij de voedselbank, op school en in de woonwijk. 

Onze leefomgeving heeft invloed op de voedingskeuzes die we maken. Gezonde voedingskeuzes zijn belangrijk, want voeding heeft de kracht om bepaalde ziektes te voorkomen en onze gezondheid te bevorderen. De Voedselapotheek werkt samen met bewoners, voedselaanbieders en zorgorganisaties aan een gezond voedsellandschap.

Voedselapotheek actief in heel Nederland!

Ontwerpbureau de Voedselapotheek is actief in heel Nederland. Momenteel werken we aan projecten in de regio Utrecht/Amersfoort, regio Eindhoven en de provincie Limburg. We gaan graag nieuwe samenwerkingen aan om samen met jou Nederland gezonder te maken!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.