Een gezond voedsellandschap
in het ziekenhuis
Gezonde voeding in ziekenhuizen is één van de aandachtspunten in het Nationaal Preventieakkoord (NPA). Het NPA is in 2018 opgesteld vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met 70 partijen, waaronder de Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlands Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Ziekenhuizen hebben een voorbeeldrol in het aanbieden van gezonde voeding. Een gezonder voedingsaanbod draagt bij aan herstel van patiënten, een gezonde werkomgeving voor medewerkers en een gezonde keuze voor bezoekers. Hoog tijd om deze verandering te versnellen! Door samen met medewerkers van het ziekenhuis te werken aan het aanbod én de presentatie van gezondere producten in de ziekenhuisomgeving, wordt de gezonde keuze de makkelijke keuze!
Dit ziekenhuis ging je voor:
Gezonde keuze makkelijker maken?
In een verkennende intake brengen we jouw ambities en uitdagingen in beeld. Welk voedsellandschap wil jij gezonder maken? En hoe zorg je ervoor dat jouw oplossing naadloos aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep
Ziekenhuis projecten
Onze werkwijze
Innovatie die écht bijdraagt aan verandering
Samen mét de doelgroep ontwikkelen we vernieuwende concepten die gezond eten bereikbaar maken voor iedereen. In de apotheek, de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis, in de supermarkt, bij de voedselbank, op school en in de woonwijk.
Onze leefomgeving heeft invloed op de voedingskeuzes die we maken. Gezonde voedingskeuzes zijn belangrijk, want voeding heeft de kracht om bepaalde ziektes te voorkomen en onze gezondheid te bevorderen. De Voedselapotheek werkt samen met bewoners, voedselaanbieders en zorgorganisaties aan een gezond voedsellandschap.
Voedselapotheek actief in heel Nederland!
Ontwerpbureau de Voedselapotheek is actief in heel Nederland. Momenteel werken we aan projecten in de regio Utrecht/Amersfoort, regio Eindhoven en de provincie Limburg. We gaan graag nieuwe samenwerkingen aan om samen met jou Nederland gezonder te maken!