Een gezond voedsellandschap
in de wijk

De Wijkaanpak is een jaarprogramma waarin we met zorgprofessionals, voedselaanbieders én bewoners werken aan het creëren van een gezond voedsellandschap. Dit doen we door met elkaar concrete concepten te ontwikkelen die de kennis over gezond eten vergroten en zorgen voor een voedselomgeving die gezonde keuzes makkelijker maakt.

Er worden activiteiten georganiseerd waarbij mensen elkaar ontmoeten en op een leuke manier aan de slag gaan met het thema gezond eten. Zo ontwikkelen we samen vernieuwende concepten – vóór en dóór de wijk.

Deze gemeentes gingen je voor:

Gezonde keuze makkelijker maken?

In een verkennende intake brengen we jouw ambities en uitdagingen in beeld. Welk voedsellandschap wil jij gezonder maken? En hoe zorg je ervoor dat jouw oplossing naadloos aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep

Projecten Wijkaanpak

Voedselapotheek
JOGG Eindhoven / GGD Brabant-Zuidoost
GGD regio Utrecht

Onze werkwijze

Innovatie die écht bijdraagt aan verandering

Samen mét de doelgroep ontwikkelen we vernieuwende concepten die gezond eten bereikbaar maken voor iedereen. In de apotheek, de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis, in de supermarkt, bij de voedselbank, op school en in de woonwijk. 

Onze leefomgeving heeft invloed op de voedingskeuzes die we maken. Gezonde voedingskeuzes zijn belangrijk, want voeding heeft de kracht om bepaalde ziektes te voorkomen en onze gezondheid te bevorderen. De Voedselapotheek werkt samen met bewoners, voedselaanbieders en zorgorganisaties aan een gezond voedsellandschap.

Voedselapotheek actief in heel Nederland!

Ontwerpbureau de Voedselapotheek is actief in heel Nederland. Momenteel werken we aan projecten in de regio Utrecht/Amersfoort, regio Eindhoven en de provincie Limburg. We gaan graag nieuwe samenwerkingen aan om samen met jou Nederland gezonder te maken!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.