Een gezond voedsellandschap
bij de voedselbank

Voedselbanken signaleren enorm veel uitdagingen rondom de gezondheid van hun klanten. Zeker in tijden dat de boodschappen en de energierekening duurder worden zijn steeds meer mensen aangewezen op de voedselpakketten van de voedselbank.

Voor de inhoud van deze pakketten is de voedselbank volledig afhankelijk van donaties van levensmiddelenbedrijven, supermarktketens en particulieren. De pakketten bestaan grotendeels uit calorierijke producten en onvoldoende groente en fruit. Vaak wordt niet alles opgegeten wat in het pakket zit. Van sommige producten weet men bijvoorbeeld niet weet hoe het moet worden bereid.

Genoeg uitdagingen om mee aan de slag te gaan!

Deze voedselbank ging je voor:

Gezonde keuze makkelijker maken?

In een verkennende intake brengen we jouw ambities en uitdagingen in beeld. Welk voedsellandschap wil jij gezonder maken? En hoe zorg je ervoor dat jouw oplossing naadloos aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep

Projecten voor de voedselbank

Gemeente Amersfoort

Onze werkwijze

Innovatie die écht bijdraagt aan verandering

Samen mét de doelgroep ontwikkelen we vernieuwende concepten die gezond eten bereikbaar maken voor iedereen. In de apotheek, de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis, in de supermarkt, bij de voedselbank, op school en in de woonwijk. 

Onze leefomgeving heeft invloed op de voedingskeuzes die we maken. Gezonde voedingskeuzes zijn belangrijk, want voeding heeft de kracht om bepaalde ziektes te voorkomen en onze gezondheid te bevorderen. De Voedselapotheek werkt samen met bewoners, voedselaanbieders en zorgorganisaties aan een gezond voedsellandschap.

Voedselapotheek actief in heel Nederland!

Ontwerpbureau de Voedselapotheek is actief in heel Nederland. Momenteel werken we aan projecten in de regio Utrecht/Amersfoort, regio Eindhoven en de provincie Limburg. We gaan graag nieuwe samenwerkingen aan om samen met jou Nederland gezonder te maken!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.