Een gezond voedsellandschap

in de supermarkt

De omgeving heeft veel invloed op wat wij eten. Zo’n 70 procent van ons dagelijks eten komt uit de supermarkt. Supermarkten hebben daarmee grote invloed op ons voedingspatroon.

Bijna 80% van alle producten in het assortiment van de supermarkt staat níet in de Schijf van 5. Daarbij komt dat gezond eten meestal duurder is en met de stijgende prijzen van dit moment lijkt het voor veel mensen onmogelijk om nog een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Daar moet verandering in komen! Samen met supermarkten ontwikkelen we nieuwe initiatieven die de gezonde keuze makkelijker maken, daarbij betrekken we ook verschillende doelgroepen.

Benieuwd hoe we dat doen?

Deze supermarkten gingen je voor:

Gezonde keuze makkelijker maken?

In een verkennende intake brengen we jouw ambities en uitdagingen in beeld. Welk voedsellandschap wil jij gezonder maken? En hoe zorg je ervoor dat jouw oplossing naadloos aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep

Supermarkt Projecten

JOGG Eindhoven / GGD Brabant-Zuidoost

Onze werkwijze

Innovatie die écht bijdraagt aan verandering

Samen mét de doelgroep ontwikkelen we vernieuwende concepten die gezond eten bereikbaar maken voor iedereen. In de apotheek, de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis, in de supermarkt, bij de voedselbank, op school en in de woonwijk. 

Onze leefomgeving heeft invloed op de voedingskeuzes die we maken. Gezonde voedingskeuzes zijn belangrijk, want voeding heeft de kracht om bepaalde ziektes te voorkomen en onze gezondheid te bevorderen. De Voedselapotheek werkt samen met bewoners, voedselaanbieders en zorgorganisaties aan een gezond voedsellandschap.

Voedselapotheek actief in heel Nederland!

Ontwerpbureau de Voedselapotheek is actief in heel Nederland. Momenteel werken we aan projecten in de regio Utrecht/Amersfoort, regio Eindhoven en de provincie Limburg. We gaan graag nieuwe samenwerkingen aan om samen met jou Nederland gezonder te maken!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.