Gemeente Amersfoort

Gezond snacken in de toekomst

Net na de meivakantie stonden Michelle van IerselGôkky Zeinstra en Naomi Jansen in Winkelcentrum Schothorst in de Gemeente Amersfoort waar dagelijks heel veel scholieren in hun pauze komen om eten en drinken te kopen. We vroegen de scholieren wat ze het vaakst kopen, waar ze dat kopen en waarom ze die keuze maken. Het eindresultaat is alvast heel duidelijk te zien op de posters die we speciaal hiervoor hebben ontworpen. 66 scholieren deden mee aan het onderzoek en onder hen waren snackbroodjes bij de Jumbo het meest populair! In een vervolg brainstormsessie dachten 6 enthousiaste scholieren met ons mee over hoe een project over gezond snacken eruit zou kunnen zien.

Met de opgehaalde resultaten zullen we het gesprek aangaan met scholen en voedselaanbieders (de supermarkt, kebabzaak en de groenteboer) in de omgeving om te kijken welke oplossingen we samen kunnen bedenken én uitvoeren om gezondere voedingskeuzes voor scholieren makkelijker te maken. Wordt vervolgd!

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

Gezond snacken in de toekomst is onderdeel van de wijkaanpak in Amersfoort en wordt mede-mogelijk gemaakt door: middelbare scholieren in de wijk, lokale voedselaanbieders, JOGG Landelijk, iresearch, GGD regio Utrecht

Meer van onze projecten

Voedselapotheek
HAS green academy
Máxima Medisch Centrum en Trudo

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.