JOGG Eindhoven / GGD Brabant-Zuidoost

Gezonde Voeding Jeugd Eindhoven

Voornamelijk kinderen uit de wijken Oud-Woensel en Oud-Gestel in Gemeente Eindhoven eten niet allemaal dagelijks groente en fruit. Ook is de indruk dat kinderen vaak ongezonde tussendoortjes eten.

Gezond Tussend’Ooren is een succesvolle JOGG-campagne die erop gericht is om ouders van jonge kinderen (2-4 jr) te helpen om bewust en actief te kiezen voor een gezond tussendoortje voor hun kinderen. De campagne zet actief in op het informeren en activeren van ouders om te kiezen voor gezonde(re) tussendoortjes. Kinderen leren hierdoor al vroegtijdig dat gezonde tussendoortjes, als groente en fruit, lekker (en gemakkelijk) zijn. Met de campagne willen we zoveel mogelijk ouders helpen met de gezonde keuze als ze tussendoortjes voor hun kinderen kopen. Dat doet de campagne door gerichte voorlichting en verleiding op en in kinderdagverblijven, consultatiebureaus, supermarkten en/of bij andere voedselaanbieders.

In samenwerking met een supermarkt zal gelijktijdig met de aftrap van de campagne een Gezond Schap worden ingericht, gevuld met allemaal gezonde tussendoortjes. Een behoefte onderzoek én een passende workshop over ‘gezonde tussendoortjes’ zal de betrokkenheid van bewoners in de wijk gaan vergroten.

Binnenkort meer!

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

Ouders van kinderen tussen 2-4 jaar, het consultatiebureau, het kinderdagverblijf, de lokale supermarkt, Gemeente Eindhoven, JOGG Eindhoven en GGD Brabant-Zuidoost.

Meer van onze projecten

Huisartsen Eemland

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.