GGD regio Utrecht

Goedkoop Gezond Koken

Het afgelopen half jaar organiseerde de Voedselapotheek in Amersfoort samen met vrijwilliger Jos van Beers en Inloophuis Schothorst een pilot kookgroep waarbij er 3 keer met een groep van 5-8 bewoners werd gekookt en samen gegeten. De aanleiding was de behoefte vanuit bewoners om op een praktische manier en met elkaar te leren over hoe je goedkoop een gezonde maaltijd kunt bereiden.

Tijdens het koken werd aandacht besteed aan de gezellige ontmoeting tussen buurtbewoners, het bereiden van betaalbare en gezonde gerechten en het verbeteren van voedselvaardigheden, waardoor het makkelijker gemaakt werd om te kiezen voor gezond.

Uit positieve reacties van de deelnemers kunnen we concluderen dat de pilot een succes was. Wat vooral naar voren komt is dat bewoners het ontzettend fijn vinden om buurtgenoten te ontmoeten en onderling tips te delen over het kopen en bereiden van gezonde gerechten. Uit de animo blijkt dat het een welkome activiteit is in de wijk. We gingen van 3, naar 5, naar 8 deelnemers. Zij zijn allemaal enthousiast en willen nog vaker komen.

Door vrijwilliger Jos en de deelnemers van de kookactiviteit is daarom de wens uitgesproken om de kookactiviteit structureel aan te gaan bieden in Inloophuis Schothorst. Ook Jumbo Schothorst heeft toegezegd dat zij de sponsoring willen voortzetten. Het komende half jaar zal de kookactiviteit nog 5 keer worden georganiseerd in de wijk.

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

Bewoners van de wijk Schothorst, vrijwilliger Jos van Beers, Inloophuis Schothorst, Leefstijlcoach Paulien Rinsema van Geniet MEER en Gemeente Amersfoort.

Meer van onze projecten

Máxima Medisch Centrum en Trudo
HAS green academy
ROC Amersfoort
Voedselapotheek

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.