Goedkoop Gezonde Voeding

De helft van de volwassen Nederlanders heeft matig tot ernstig overgewicht en dat brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Mensen met een laag inkomen en opleidingsniveau hebben meer kans op overgewicht, leven gemiddeld 7 jaar korter en 15 jaar langer in slechte gezondheid.

Daarom werken we nu in opdracht van Gemeente Amersfoort en samen met GGD regio Utrecht, een leefstijlcoach en diëtiste aan de implementatie van de erkende interventie Goedkoop Gezond Voeding. Dit doen we door deze 2-daagse cursus op maat te maken samen met bewoners van Amersfoort.

Via Voedselbank Amersfoort betrekken we mensen uit de doelgroep, zij zijn namelijk de belangrijkste partners om dit samen mee te ontwikkelen. Zonder hen zouden we nooit geweten hebben hoe belangrijk het voor hen is om hun verhaal kwijt te kunnen en onderling in de groep tips met elkaar te delen. Dat het prettig gevonden wordt om vaker dan 2 keer samen te komen en het liefst met een praktische bezigheid, zodat de kennis meteen in praktijk gebracht kan worden.

Het lijkt zo simpel, maar door hiernaar te vragen en de doelgroep actief te betrekken bij de implementatie kunnen we de interventie beter aansluiten bij hun wensen en hen enthousiast maken om deel te nemen aan de cursus.

Partners

Goedkoop Gezonde Voeding is een bestaande interventie ontwikkeld door GGD Zuid Limburg. Zij hebben als doel deze interventie landelijk te verspreiden. In opdracht van Gemeente Amersfoort en in samenwerking met GGD regio Utrecht, Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord en Geniet MEER wordt de cursus nu geïmplementeerd in Amersfoort.

Meer van onze projecten

Vorige
Volgende