Wereldtuin Verdeliet

Wandelen in een tuin vol weerstand, energie en ontspanning

In gesprek met bewoners, maar ook met zorgprofessionals uit de omgeving kwamen we erachter dat veel mensen last hebben van vermoeidheid en stress. De grootste oorzaak daarvan was de angst en onzekerheid die de Coronacrisis met zich meebracht. Om bewoners te helpen om zich beter te voelen ontwikkelden we 3 verschillende wandelingen en gezonde recepten samen met Wereldtuin Verdeliet.

Vanaf 16 juni 2021 staan er verschillende bordjes in de tuin bij Wereldtuin Verdeliet. Ze vormen drie verschillende wandelingen langs gewassen met een positieve werking op je weerstand, energie en ontspanning. De bordjes wijzen de weg en geven informatie over hoe gezond eten je kan helpen om je goed te voelen. Vrijwilligers van Wereldtuin Verdeliet verzorgen de wandelingen. Maar bezoekers kunnen ook op eigen gelegenheid de wandelingen afleggen. De informatie op de bordjes zijn opgesteld met hulp van de kennis van diëtisten van De Voedingsacademie.

Buurtbewoners ontmoeten elkaar op deze mooie plek en om dat te stimuleren worden er ook kookactiviteiten georganiseerd in de tuin. In 2019 werd in de Cuijkse wijk De Valuwe de basis gelegd voor de Wijkaanpak. Voedselapotheek Verdeliet – vernoemd naar Wereldtuin Verdeliet – was onderdeel van het jaarprogramma Samen Goed Eten. Binnen dat programma werden 6 concepten uitgevoerd die de sociale cohesie in de wijk versterkten.

In samenwerking met buurtbewoners en lokale organisaties zijn er 3 kookworkshops en 1 excursie naar de boer in de omgeving georganiseerd. We wilden mensen zelf laten ervaren dat gezond eten lekker, makkelijk en betaalbaar kan zijn. Naast deze activiteiten zijn er tijdens de pilot meerdere ideeën ontstaan voor de verdere ontwikkeling van Voedselapotheek Verdeliet in Cuijk.

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

Wandel je Gezond is mede-mogelijk gemaakt door: Wereldtuin Verdeliet, Het Eetschap, De Voedingsacademie.
Met financiering van Stichting DOEN, Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Cuijk.

Meer van onze projecten

ROC Amersfoort
Máxima Medisch Centrum en Trudo
Brabants kernteam Medicijnresten uit Water, Provincie Noord-Brabant

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.