PLUS supermarkten

Niet denken maar doen – in 15 minuten gezondheid op het schap

Op 16 september 2021 was de Voedselapotheek aanwezig bij een live event van PLUS Retail. Er komt meer aandacht voor gezond eten bij PLUS supermarkten en Naomi Jansen mocht de leveranciers tijdens een inspiratiesessie meenemen in haar visie en verhaal over het inrichten van een gezond voedsellandschap.

De omgeving heeft namelijk veel invloed op wat wij eten en waar het merendeel van ons voedsel vandaan komt is de supermarkt. Zo’n 70 procent van ons dagelijks voedsel komt uit de supermarkt. Supermarkten hebben daarmee grote invloed op ons voedingspatroon. Een supermarkt kan zijn klanten niet gezonder maken. Wel kunnen supermarkten gezond voedsel de makkelijkste keuze te maken.

Dat gezegd hebbende, hebben we meteen de daad bij het woord gevoegd. We zijn aan de slag gegaan door 10 PLUS huismerkproducten onder de loep te nemen en met een gezond alternatief te komen. Het lukte de leveranciers in slechts 15 minuten om gezondere producten te ontwikkelen. De pressure cooker stijl maakt het mogelijk om in korte tijd tot een concreet ontwerpvoorstel te komen.

Blij dat er in supermarktland steeds meer focus komt op gezondheid en dat de Voedselapotheek met de ‘niet denken maar doen- aanpak’ kan bijdragen aan gezonde ontwikkelingen!

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

PLUS supermarkten

Meer van onze projecten

HAS green academy
Brabants kernteam Medicijnresten uit Water, Provincie Noord-Brabant
Voedselapotheek
ROC Amersfoort

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.