Gemeente Cuijk

Online kookchallenge voor scholieren tijdens de lockdown

De lockdown en de Coronacrisis vormen een grote uitdaging voor jongeren. Zo zijn er steeds meer jongeren die zich eenzaam voelen en structuur missen. Met name jongeren die thuis niet altijd de nodige begeleiding en stimulans krijgen om zich te ontwikkelen. Van deze jongeren is bekend dat ze er vaak (via hun ouders) een ongezonde leefstijl op na houden.

Met de Kookchallenge werken we op een laagdrempelige, uitnodigende manier aan gezondheid, ontmoeten jongeren elkaar en worden ze gemotiveerd om hun talenten te blijven ontwikkelen. De Kookchallenge is op deze manier een plek waar jongeren het met elkaar kunnen hebben over dat wat hen bezighoudt.

Online programma

Van 18 t/m 24 januari 2021 vond er een Kookchallenge voor jongeren uit de Gemeente Cuijk plaats. Vanwege de lockdown werd de Kookchallenge omgezet in een online variant. 19 jongeren gingen de uitdaging aan. De Kookchallenge bestond uit een programma van 3 online bijeenkomsten. Deze bestonden uit een theorie gedeelte en een deel waarin de jongeren zelf aan de slag gingen. Jongeren leerden snijden en bereiden, beantwoordden quizvragen en voerden challenges uit over gezond eten, duurzaam eten en voedselverspilling. Met al het geleerde en de inhoud van het boodschappenpakket dat ze ontvingen, kookten zij voor hun eigen gezin een voedzame maaltijd.

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

De online kookchallenge werd mede-mogelijk gemaakt door JOGG, Smaakcentrum en Sociom. In samenwerking met Stichting Het Eetschap.

Met financiering van Gemeente Cuijk.

Meer van onze projecten

Voedselapotheek
Brabants kernteam Medicijnresten uit Water, Provincie Noord-Brabant
ROC Amersfoort
Máxima Medisch Centrum en Trudo

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.