Anna Ziekenhuis

Gezonde voeding Anna Ziekenhuis

Vanaf 2025 biedt de helft van de ziekenhuizen gezondere voeding aan patiënten, personeel en bezoekers en vanaf 2030 geldt dit voor alle ziekenhuizen in Nederland.” Staat geschreven in het Nationaal Preventie Akkoord.

We zijn in februari gaan samenwerken met Anna Zorggroep en SiR Goodwill aan een gezond voedingsaanbod voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Anna heeft namelijk de ambitie om leefstijl en preventie beter op de kaart te zetten en uit te dragen samen met de medewerkers, patiënten en bezoekers. Een belangrijk thema daarin is gezonde voeding. 

We zijn gestart met een bevlogen team én enthousiaste stagiaires. Samen hebben we de visie op gezonde voeding bepaald, we hebben gebrainstormd over de aanpak en verschillende projectteams zijn gevormd.

De projectnaam ‘samen een stap gezonder’ is kenmerkend voor de aanpak om zoveel mogelijk partners actief te betrekken in de ontwikkeling en stap voor stap te werken aan een gezonder voedingsaanbod dat bijdraagt aan een beter herstel van patiënten, een gezondere werkomgeving voor het personeel en een gezondere keuze voor bezoekers. 

Tijdens een feestelijke kick-off week die we organiseerden samen met experience-designer Franke Elshout hebben we gezondere hapjes bereid met recepten van de leveranciers Huuskes en Van Hoeckel. Deze hebben we uitgedeeld op alle locaties TopSuppport, Ouderenzorg en het Ziekenhuis. De vraag die centraal stond ‘Hoe kan Anna jou nog beter helpen op het gebied van eten en drinken? Met als resultaat een week vol creativiteit en energie! En borden vol behoeften, ideeën en tips voor het project, wordt vervolgd…

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

Anna Ziekenhuis, Anna Ouderenzorg, Anna TopSupport, Sir Goodwill, HAS Hogeschool Healthy Living, Hotelschool Maastricht

Meer van onze projecten

ROC Amersfoort
HAS green academy
Voedselapotheek

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.