Gemeente Ede

Gezond voedingsbeleid

In het kader van de City Deal “Gezonde en duurzame voedselomgeving” zijn we in opdracht van gemeente Ede een verkenning opgestart gericht op het gezonder en duurzamer maken van het voedingsaanbod op de Parkweg en het Spindopplein in Ede. Gemeente Ede heeft de ambitie om ervaring op te doen met het sturen op een gezondere en duurzamere voedselomgeving. Ze zijn opzoek naar nieuwe projecten passend binnen de denk- en werkwijze van gemeente Ede.

Het gebied waar het om gaat is voornamelijk gevuld met stenen en ongezonde fastfood zaakjes. Het plein nodigt niet uit tot een ontmoeting tussen buurtgenoten en al helemaal niet tot het stimuleren van een gezonde leefstijl. En daar moet verandering in komen vindt de gemeente. Maar wat willen we dan precies en hoe komen we daarachter? Welke invloed kunnen we als gemeente uitoefenen op het stimuleren van gezondere en duurzamere voedingskeuzes? En wat kunnen we leren van de samenwerking met partners?

Samen met ontwerper Marije Willemsen beet ik me vast in dit vraagstuk en we faciliteerden 2 brainstormsessies met gemeente Ede om erachter te komen welke richtingen kansrijk zijn voor het starten van een project.

Aan de hand van creatieve werkvormen namen we beleidsmakers mee in het out-of-the-box denkproces en lieten we de verbeelding spreken om tot nieuwe ideeën te komen. Zo ook met het creëren van een droombeeld in Lego stenen. Dit was één van de werkvormen in de tweede sessie, waarin het doel was om een gezamenlijke droom te creëren voor over 10 jaar.

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

Partner: Gemeente Ede

Meer van onze projecten

Brabants kernteam Medicijnresten uit Water, Provincie Noord-Brabant
HAS green academy
ROC Amersfoort
Voedselapotheek
Máxima Medisch Centrum en Trudo

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.