Dutch Design Week

Slaap lekker! De wisselwerking tussen slaap en voeding

Wist je dat twee op de drie Nederlanders niet tevreden is over zijn of haar slaap? Goed slapen is net zo belangrijk als gezond eten en daarom gingen wij op onderzoek naar de wisselwerking tussen voeding en slaap.

We organiseerden een online inspiratielunch met 30 professionals waarin een slaapwetenschapper wetenschappelijk onderbouwde wat de werking is van voeding op je slaap. Ook bereidden we gezamenlijk een soep met daarin ingrediënten die je slaap kunnen bevorderen. Alle deelnemers ontvingen van tevoren een box met het recept en de ingrediënten.

Re-koffer

Ook lanceerden we de Rekoffer (lees: Recover), een toolbox om meer te leren over het effect van voeding op je slaapritme. De tools in de Re-koffer bieden je inzicht in jouw huidige slaapgedrag. In de Rekoffer vind je o.a. de leefstijlkaarten, die je op een leuke en laagdrempelige manier helpen om nieuwe gewoontes aan te leren op de 6 leefstijlgebieden: voeding, slaap, beweging, ontspanning, sociaal en zingeving.

We ontwikkelden daarnaast een nieuwe set bonbons in het thema slaap. Chocobombes Slaap Lekker is tot stand gekomen met wetenschappelijke kennis. Van de ingrediënten is bewijs beschikbaar dat zij de slaap positief beïnvloeden.

In het doosje zitten 3 bonbons gevuld met voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan het verbeteren van je slaap. De smaken bonbons zijn: banaan/amandel/lavendel, venkel/citroen en kers/verveine.

Ik wil ook zo'n project starten!

Partners

Dutch Design Week, Health Hub Utrecht, Uzelf, Habit Talk

Meer van onze projecten

Voedselapotheek
ROC Amersfoort
Brabants kernteam Medicijnresten uit Water, Provincie Noord-Brabant
Máxima Medisch Centrum en Trudo

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.